Valpreventie

Valt u regelmatig of bent u bang om te vallen? Voelt u zich onzeker bij bijvoorbeeld lopen of opstaan? U bent beslist de enige niet. Gelukkig is er veel aan te doen. Bijvoorbeeld met een training Valpreventie. Wilt u hier meer over weten, lees dan hier verder

Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

Sinds 2006 is fysiotherapie direct toegankelijk. Dit betekent dat er geen verwijsbrief van de huisarts nodig is om in behandeling te komen. Voor langdurige aandoeningen moet de huisarts of behandelend specialist wél een verwijzing afgeven (‘chronische indicatie’). Uw fysiotherapeut of eigen zorgverzekeraar kan u hierover informeren.

VERGOEDING 

De eerste behandelingen van fysiotherapie worden niet vergoed uit de basisverzekering. U komt wel in aanmerking voor een vergoeding als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. U kunt dit nalezen in uw polis. Als de maximale vergoeding bereikt is, komen de behandelingen voor eigen rekening. 

Hebt u recht op een chronische machtiging (lijst van van chronische aandoeningen van het ministerie van VWS) dan worden de eerste twintig behandelingen niet vergoed uit de basisverzekering. Als u een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat deze kosten wel (deels) vergoed worden. Vanaf de eenentwintigste behandeling worden de kosten uit de basisverzekering vergoed. Als er nog een openstaand eigen risico is dan wordt dit bedrag eerst aangesproken.

TARIEVEN

Voor cliënten die verzekerd zijn bij een zorgverzekeraar waarmee Fysiotherapie Geriatrie Monique van der Waerden een contract heeft afgesloten, gelden de contracttarieven. 

Voor cliënten die bij andere zorgverzekeraars zijn aangesloten, gelden per 1 januari 2015 onderstaande tarieven:

  • 1870 Intake en onderzoek na verwijzing:  € 40,00*
  • 1776 Zitting geriatrie fysiotherapie inclusief aan huis toeslag: € 51,00*

* bij afzegging binnen 24 uur vóór de afspraak wordt het volle tarief in rekening gebracht, tenzij de therapeut een andere patiënt op dat tijdstip kan inplannen.

LET OP!

Zorgverzekeraars hanteren verschillende vergoedingen. Het is van belang om zelf in de gaten te houden hoeveel behandelingen binnen úw polis vergoed worden!